Ismekedjen meg az Omikron-Dokk Műanyagipari Kft. t”bb mint 25 ‚ves t”rt‚net‚vel!

Szeretnénk bemutatni az 1982-ben alakult Omikron-Dokk Kft-t és leányvállalaitait, a Balatonplast Kft-t, Mister Plastic Kft-t, Lézerplaszt Kft-t és az Innokomp Kft-t. Ez az öt cég együtt Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb er‹sítettkompozit műanyag feldolgozója.

A következ‹ technológiákkal dolgozunk:
- Vákum-infúzió (RTM)
- Szálszórás
- Kézi laminálás
- PU feldolgozás, habosítás
- Préselés
- Pultrúzió
- Tekercselés
- Folyamatos laminálás, tet‹lemez gyártás
- SMC, BMC és pre-preg gyártás
- Vákumformázás, Thermoformázás
- 3D mérés, modellkészítés
- Szerszámkészítés, 5 tengelyes CNC marás
- Speciális ragasztás
- Festés
- Összeszerelés

F‹ referenciáink: Scania, Bombaridier, Claas, Nabi, Ikarus, Oase, ITT W&WW, Bundeswehr

Termékek széles skáláját gyártjuk: széler‹mű laáptok és generátorházak, trafó házak, buszkarosszéria elemek, panelek, mez‹gazdasági gépek burkolatai, vitorláshajók, yachtok, csónakok, kerti- és úszómedencék, komplett blokk-fürd‹szobákat, gépburkolatokat, PU-csizmatalpakat, és speciális prepregeket. Üveg- és szénszáler‹sítésű, poliészter, vinilészter és epoxy műgyantás termékeket gyártunk akár PU, PVC és epoxy-hab szendvicsszerekezetekkel.
Termékeink felületi min‹sége eléri a festhet‹ és lakkozható karosszériák felületi min‹ségét. Akár 23-25 méter hosszú termékeket is tudunk gyártani. A széler‹mű-lapátjaink üveg és szénszáler‹sítésű viniészter szerkezetek hab-szendvics konstrukcióval, valamint a legmodernebb villámvédelemmel vannak felszerelve. Generátorházakat bármekkora nagyságban és akár nagy szériában is tudunk gyártani.

A technológi és termékfejlesztésre rendelkezésünkre áll 3D-s CAD/CAM/CAE rendszer, szerszámkészít‹műhel, 5 tengelyes CNC marógép, egy FARO Advantage 3d mér‹kar, CMM és egy 7 méter hosszú fest‹fülke. A következ‹ képeken a termékgyártás folyamata látható: a 3D-s modellból el‹ször ‹sminta, mester készül, majd gyártószerszám, végül késztermék.

Az elmúlt 30 évben cégeink többszáz elégedett ügyfél többszáz különböz‹ kompozit termékéb‹l sokezer tonnát gyártott. Általában ipari beszállítóként termelünk félkész termékeket, ex works. Rendelkezünk a speciális tudással, tapasztalattal és rugalmassággal, amire ügyfeleinknek szüksége van. Cégeink rendelkeznek az EN ISO 9001:2008 és ISO 14000 tanusítvánnyal a TÜV-Nord által tanusítva. Összesen 8000 négyzetméteren, a gyártásban több mint 80 alkalmazottal termelünk, a kapacításunk éves szinten több mint 200.000 kg kézi laminált termék, 1.100.000 kg szálszórt termék és 2.000.000 kg pre-preg. Ajánljuk megunkat beszállítónak, albeszálljtónak vagy bérmunkára, szerz‹déses gyártásra a kompozit műanyag termékeihez, forma- és szerszámkészítésre illetve tömegtermelésre.


Az Omikron-Dokk Kft. 1982 janu rj ban alakult, mint a megye els‹ gazdas gi munka k”z”ss‚ge, Dokk Műanyagfeldolgoz˘ K”z”ss‚g n‚ven. Kezdetben vizij rművek (cs˘nakok, sz”rf”k, vizibiciklik, vitorl shaj˘k) gy rt s val, felŁjĄt s val foglalkozott, de p r h˘nap mŁlva m r szennyvĄztisztĄt˘k poli‚szter lamell inak k‚szĄt‚se ‚s vegyizemek műanyag sz llĄt˘ed‚nyeinek karbantart sa is a tev‚kenys‚gi k”rbe tartozott. A h rom f‹s l‚tsz m p r ‚v alatt 10 f‹re b‹vlt, ‚s a fels‹”rsi telephely ‚pĄt‚se, Łj csarnokok l‚tesĄt‚se lehet‹v‚ tette az aut˘busz műanyag elemek gy rt s t.

A t rsas g t”rt‚net‚nek kiemelked‹ ‚ve 1991, amikor az Omikron Műanyagipari ‚s Felletv‚delmi Gmk-val egyeslve cip‹talpbet‚teket ‚s katonai cip‹talpakat kezdett el gy rtani N‚metorsz gba.

1992-t‹l az addigi konkurencia, a balatonkenesei Sir ly F‚m ‚s Műanyagipari Sz”vetkezet zleti r‚szv‚nyeinek 76%- t birtokolta. 1993-ban a n‚met Kruk c‚ggel vegyesv llalati form ban megalapĄtotta Balatonplast Kft-t ‚s elkezd‹dik a kerti medenc‚k, vĄzes‚sek, patakelemek ‚s nagym‚retű es‹vĄztart lyok gy rt sa ‚vi 1000 tonn s volumenben.

1998-as esztend‹ egy eg‚szen Łj zlet g beindul s t hozta, a balatonfzf‹i Nitrok‚mia vegyipari v llalat r‚szbeni privatiz l sakor a poli‚szter hull mlemez ‚s pr‚szem tulajdon nak 50%- t v s rolta meg a t rsas g. A fels‹”rsi telephelyen jelenleg k”rlbell 40 f‹ dolgozik.

Az Omikron-Dokk GMK 1991. dec. 31-‚n kelt t rsas gi szerz‹d‚ssel az Omikron-Gmk ‚s a Dokk GMK ”sszeolvad s val j”tt l‚tre.

A t rsas g sz‚khelye: Fels‹”rs, Pet‹fi u. 26.

Tev‚kenys‚gi k”re: Galvaniz l s, Műszaki ‚s k”zhaszn latŁ gumigy rtm nyok el‹ llĄt sa a gumi l bbelik kiv‚tel‚vel, műanyag feldolgoz˘ipar, k”zleked‚si eszk”z”k gy rt sa, javĄt sa, fogyaszt si cikk k”lcs”nz‚s, lĄzing, vegyes javĄt˘ipar. A t rsas g f‹tev‚kenys‚gk‚nt műanyag-alapanyagŁ term‚kek gy rt s val, valamint cip‹talpak b‚rmunk ban t”rt‚n‹ r‚tegel‚s‚vel foglalkozik. A c‚g hazai piacra gy rt j rműalkatr‚sz elemeket, mĄg a cip‹talp megmunk l s klf”ldi piacra t”rt‚nik.

A GMK 2000. m jus 17-‚n  talakult KFT-v‚. Az  talakul s sor n a tev‚kenys‚gi k”r, a tagjegyz‚k ‚s a t”rzst‹ke nem v ltozott.

˙